<<<< terug naar pagina : De Start >>>>


 

2e ParAgility World Cup 2003!


Op 10, 11 en 12 oktober 2003 werd de 2e ParAgility World Cup (wereldkampioenschap behendigheidsport voor gehandicapten) gehouden in Platja d'Aro in Spanje.
 


Deelnemers 2e ParAgility World Cup 2003 , Sandor Alt ( Hongarije ) en keurmeester Francisco Alegre.

Deze WK werd samen gehouden met de 4e IMCA ( Internationale Mix-en breed Championship Agility), wereldkampioenschappen behendigheidsport voor valide handlers.

Ik heb samen met mijn zwarte Labrador Retriever Quita deelgenomen aan deze 2e ParAgility World Cup.
Wij mochten 2 medailles mee naar huis nemen. Op de eerste en tweede dag behaalde Quita een eerste plaats maar op de derde dag maakten wij 2 foutjes wat resulteerde in een vijfde plaats van het eindklassement.

We  waren erg dicht bij de wereldtitel welke wij vorig jaar hebben behaald. Wij moesten ons derde rondje als allerlaatste lopen en stonden hoog genoteerd. Bij het eerste foutje in deze ronde wist ik direct dat de wereldtitel bijna verspeeld was.
Dan maar alles op alles zetten en er helemaal voor gaan! Pech, ín tweede foutje!
Toch ben ik ontzettend trots op Quita en heel erg blij met de twee behaalde eerste plaatsen.

 

 

In 2002 werd de 1e Para-WK georganiseerd in Hongarije en waren er totaal 11 deelnemende honden. Bij de 2e PAWC in 2003 waren er 17 in totaal en de vooruitzichten betreft deelnemers voor de 3e ParAgility World Cup 2004, te houden in Oostenrijk, zijn goed. Ik heb contact met mogelijke deelnemers voor 'n  volgende Para-WK welke enthousiast aan het trainen zijn met hun hond in Nederland, Belgie, Duitsland, maar ook buiten Europa zoals U.S.A. en Zuid Afrika.

Het promoten door Quita en mij  van de mogelijkheid voor mensen met een handicap deze sport te  beoefenen d.m.v. wedstrijden bezoeken en demonstraties geven nationaal als internationaal  begint haar vruchten af te werpen. Hier ben ik ontzettend blij mee! Ik hoop meer mensen over de streep te kunnen trekken  deze  geweldige sport, ondanks een handicap, te gaan beoefenen.

Wij gaan samen  lekker verder met trainen en ons voorbereiden op de 3e ParAgility World Cup 27,28 en 29 augustus 2004 in Oostenrijk (meer informatie zie pagina wedstrijden)!

Resultaten van de wedstrijden 4e IMCA & 2e PAWC 2004 op de website:
WWW.AGILITYFEAEC.COM

 

Winnaars 2e ParAgility World Cup 2004 eindresultaat:

MIDI/ MINI:

   

1e Zuzana Rozova met Ira (TsjechiŽ)
2e Juan Gramage met Mora (Spanje)
3eJitka Lebedova  met Inachis Io ( TsjechiŽ)

LARGE:

  
1e Jitka Lebedova  met Larry (TsjechiŽ)
2e Hannelore Dietz met Doc (Oostenrijk )
3e Hannelore Dietz met Handsome (Oostenrijk )

 

<<<< terug naar pagina : De Start >>>>