<<< terug naar pagina: Lintjesdag >>>

Kab.nr:                                   10.

Naam:                                    Susanna Maria Everarda Rekveld-Kreijne

Geboren:                                17 mei 1955 te Amersfoort

Soort Onderscheiding: Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

 

Beste mevrouw Rekveld-Kreijne,

 

Voor u is de hondensport belangrijk. Vanwege uw spierziekte bent u gebonden aan een electrische rolstoel. Ondanks uw handicap zet u zich al vele jaren in als vrijwilligster op verschillende gebieden.

Maar met hart en ziel houdt u zich bezig met de hondensport.

Het gaat om de behendigheid van honden. Eigenaar en hond volgen samen een parcours: hoogtesprongen, paaltjes, schutting, tunnels enz.

Als eerste deelnemer in een rolstoel nam u in 2001 deel aan de Wereldkampioenschappen in Hongarije.

Daar ontstond het idee om deze sport ook voor invaliden te gaan promoten. Door uw enthousiasme hebben 11 deelnemers aan het 1e WK voor invalide ‘handlers’ (hondenbegeleiders) meegedaan.

U kreeg het voor elkaar om in 2006 de wereldkampioenschappen in Amersfoort te realiseren voor zowel valide als invalide deelnemers. Er waren 200 deelnemers uit 15 landen.

 

Uw grote talent is organiseren. En dat talent heeft u ingezet voor de hondenbehendigheidsport wereldwijd en in het bijzonder voor de hondenbehendigheidsport voor gehandicapten.

 

Daarom verheugt het mij zeer, dat H.M. de Koningin heeft besloten u een Koninklijke Onderscheiding te verlenen. Bij Koninklijk Besluit van 25 februari 2008 bent u benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau!

 

Van harte gefeliciteerd!

<<< terug naar pagina: Lintjesdag >>>